در حال بارگذاری ...
دوشنبه 10 دی 1403

نشست خبری دکتر شهاب کاظمی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان با اصحاب رسانه


به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان، دکتر شهاب کاظمی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان روز یکشنبه 15 مرداد به مناسبت هفته خبرنگار در جمع اصحاب رسانه و عرصه خبر حضور یافتند و ضمن عرض تبریک این هفته به تلاشگران عرصه خبر از زحمات این عزیزان قدردانی کردند و گزارش مبسوطی از عملکرد دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای همدان ارائه نمودند: ایشان از دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به عنوان دانشگاه کارآفرین و مهارت‌محور یاد کرد و اظهار داشت: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری این دانشگاه  باید پنجه‌های کارآمد تربیت کند.

وی با بیان اینکه دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای تنها دانشگاهی است که از مسیر و ریل اصلی اهداف خود دور نشده است، افزود: تنها دانش‌آموزان رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش وزارت آموزش و پرورش به این دانشگاه وارد می‌شوند و پذیرش ظرفیت براساس قانون صورت می‌گیرد.

دکترکاظمی تأکید کرد: بیش از 80 درصد سرفصل دروس ارائه شده در این دانشگاه عملی و کارگاهی است و دانشجویانی که این چنین به کسب دانش و مهارت می‌پردازند، می‌توانند پنجه‌های کارآمدی در توسعه اشتغال کشور باشند.

وی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای را دانشگاهی که در برنامه ششم توسعه برای تجهیز آزمایشگاه ها و کارگاه های آن از صندوق توسعه ملی مجاز به برداشت و هزینه شده است.

دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای استان همدان با 6 آموزشکده در سطح استان ( 3 مرکز در شهرستان همدان، 2 مرکز در ملایر و یک مرکز در نهاوند) اداره می‌شود.

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای همدان تعداد دانشجویان دانشکده شهید مفتح را 1600 نفر اعلام کرد و گفت: تعداد 1200 دانشجو در مقطع کاردانی و 400 نفر در مقطع کارشناسی ناپیوسته این دانشگاه در حال تحصیل هستند.

وی مرکز شهید جباریان را به عنوان دومین مرکز آموزش دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای همدان معرفی کرد و ادامه داد: در مرکز جباریان که ویژه پسران است، 1100 دانشجو تحصیل می‌کنند که 800 نفر در مقطع کاردانی و 300 نفر در مقطع کارشناسی ناپیوسته مشغول تحصیل هستند.

وی مرکز حضرت زینب(س) را به عنوان مرکز آموزش عالی فنی‌وحرفه‌ای خواهران معرفی کرد و گفت: در این مرکز 1400 نفر از دانشجویان دختر در حال تحصیل هستنند که 1200 نفر در مقطع کاردانی و 200 نفر در مقطع کارشناسی ناپیوسته تحصیل می‌کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تمامی رشته‌های فنی و مهندسی که در دانشگاه بوعلی و صنعتی همدان ارائه شده است، در این دانشگاه در مقطع کاردانی ارائه شده و تکنسین‌های مورد نیاز بخش صنعت در این دانشگاه تربیت می‌شوند.

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای همدان تعداد دانشجویان مراکز ملایر و نهاوند را در مجموع 1500 نفر اعلام کرد و گفت: در مجموع در استان همدان 5500 دانشجو در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای مشغول تحصیل هستند که این آمار رضایت‌بخش نیست و براساس برنامه ششم توسعه باید دانشجویان بیشتری جذب این دانشگاه شوند تا جای خالی نیروهای تکنسین ماهر در صنعت و اشتغال کشور پر شود.

دکترکاظمی با اشاره به حوزه‌های فرهنگی دانشگاه افزود: 1300 دانشجوی غیربومی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند و ارائه خدمات فرهنگی در خوابگاه‌ها صورت می‌گیرد.

وی از پرداخت 2 میلیارد و 500 میلیون ریال وام به دانشجویان در قالب ایجاد اشتغال، ازدواج و مسکن سخن گفت و ادامه داد: 18 درصد دانشجویان فنی‌وحرفه‌ای این وام‌ها را دریافت کرده‌اند.

وی تشکیل دفاتر مشاوره تحصیلی، شغلی و ازدواج برای دانشجویان را بیان کرد و گفت: تشکیل بیش از 100 جلسه تمرین ورزشی، کانون‌های قرآن، هلال‌احمر و موسیقی از دیگر برنامه‌های فرهنگی این دانشگاه بوده است.

وی از حضور 183 دانشجوی شاهد در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای همدان سخن گفت و اظهار نمود: تا کنون با همکاری بنیاد شهید استان 2 جلسه ستاد شاهد  در سالتحصیلی 96-95 در این دانشگاه تشکیل شده است.

کاظمی تجمیع مدیریت آموزشکده‌های دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای استان را به عنوان مصوبه هیئت امنای این دانشگاه در راستای اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی مطرح کرد و افزود: مدیریت دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای مفتح به عنوان پایلوت مدیریت دانشگاه‌های استان درنظر گرفته شد و سه مرکز آموزش همدان تحت مدیریت واحد اداره می‌شود و این امر موجب صرفه‌جویی در استفاده از امکانات و کارکنان شده است.

وی در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه بیان کرد: در سال 94 سمینار ارتباط با صنعت در مرکز شهید جباران برگزار و در سال 95 نیز این سمینار در مرکز مفتح اجرا شد که با حضور واحدهای R&D صنایع استان، شناسایی افراد و ایجاد پل ارتباطی با آنان محقق گردید و صنعتگران برای تأمین نیروی مورد نیاز خود به طور مستقیم با مسئولان دانشگاه تعامل برقرار کردند.

وی از برگزاری 35 جلسه بازدید علمی برای دانشجویان و برگزاری دوره‌های ضمن خدمت برای کارکنان دانشگاه و آشنایی آنان با چالش‌های ارتباط با صنعت خبر داد و گفت: در سال گذشته 7 دوره آموزش ضمن خدمت برای کارکنان دانشگاه برگزار شده و 10 مورد پژوهش با همکاری و راهنمایی اساتید انجام شده است.

کاظمی به تشکیل جلسات توجیهی و ورود به درس کارآموزی برای دانشجویان اشاره کرد و گفت: 10 جلسه توجیهی برای آشنایی دانشجویان و مدرسان با مباحث درس کارآموزی برگزار شده است.

وی از خرید تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی به ارزش 500 میلیون تومان خبر داد و گفت: تجهیزات مورد نیاز 15 رشته این دانشگاه خریداری شده و طی دو 2 تفاهم‌نامه که با دستگاه‌های علمی و فرهنگی استان منعقد شده، مباحث دروس کارآفرینی و اصول تخصصی سرپرستی کارگاه‌های صنعتی برای رشته‌های این دانشگاه مطرح شده است.

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای همدان از اجرای دو طرح عمرانی احداث آموزشکده در اسدآباد و کبودراهنگ خبر داد و گفت: این دو پروژه که قبل از سال 90 کلنگ‌زنی شده بودند، در سفر ریاست محترم جمهوری به استان در سال 94 با تخصیص 60 میلیارد ریال اعتبار به 46 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده که امیدواریم تا سال 97 به بهره‌برداری برسند.

کاظمی به پروزه احداث خوابگاه در شهرستان ملایر با مساحت 3600 مترمربع اشاره کرد و افزود: این پروژه نیز در مرحله نازک‌کاری و تأسیسات بوده و پروژه‌های سلف سرویس مرکز پسران ملایر با 720 مترمربع زیربنا به اتمام رسیده است.

وی در ادامه تصریح کرد: در سه سال اخیر بودجه 2.5مصوب دانشگاه برابر شده و دیون پرسنل و پاداش بازنشستگان پرداخت شده و هیچ‌گونه بدهی به دستگاه‌های دولتی تأمین‌کننده آب، برق و انرژی استان نداریم.

وی با اشاره به خرید تجهیزات مورد نیاز دانشگاه از نمایشگاه‌های عرضه تولیدات داخلی کشور و بهره‌مندی از تخفیف‌های 50 درصدی این حوزه عنوان کرد: در سال 94 بیش از 400 میلیون تومان و در سال 95، 300 میلیون تومان تجهیزات مورد نیاز کارگاه‌های این مرکز از نمایشگاه‌ تجهیزات ساخت داخل که به همت معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار می گردد  تهیه شده است که با توجه به تخفیف‌ها ارزش دو برابری دارد.

وی از مراحل تطبیق وضعیت 33 نفر از افراد کادر آموزشی مرکز به هیئت علمی سخن گفت و تأکید کرد: یکی از شاخصه‌های دانشگاه‌ها رسیدگی و ارتقای کتابخانه‌ها و آزمایشگاه‌هاست که در این دانشگاه مورد توجه قرار می‌گیرد.   

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای همدان تعداد آموزشکده های فنی‌وحرفه‌ای کشور را 173 مرکز اعلام کرد و گفت: 5500 نفر از دانشجویان دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای کشور در دانشگاه استان همدان مشغول به تحصیل هستند که این تعداد، 2/3 درصد از دانشجویان کشور را تشکیل می‌دهد و جا دارد دانشجویان بیشتری در مراکز استان جذب شوند.

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای استان همدان از ارائه معرفی‌نامه و استعلام برای اشتغال و خدمت به سربازی تکنسین‌ها سخن گفت و یادآور شد: بیش از 95 درصد فارغ‌التحصیلان رشته‌های صنایع چوب و مکانیک خودرو این دانشگاه شاغل و 70 درصد کل دانشجویان جذب بازار کار می‌شوند.

کاظمی عملیاتی شدن طرح‌های پژوهشی واحدهای R&D و ارتباط مستقیم صنعت و دانشگاه را از جمله اهداف برگزاری سمینارهای ارتباط با صنعت معرفی و تأکید کرد: از 600 واحد صنعتی استان  30 واحد صنعتی دارای بخشR&D هستند که از سال 94 درب‌های آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های این دانشگاه به روی آنان گشوده شده است و مدیران صنایع استان تفاهم ‌نامه‌هایی برای استفاده از توانمندی‌های این دانشگاه منعقد کرده‌اند.

وی از برگزاری سمینار ارتباط با صنعت در پاییز امسال خبر داد و گفت: امسال به شکل متفاوت‌تری این سمینار را برگزار خواهیم کرد و از واحدهایی که دانشجویان ما را به عنوان نیروی مورد نیاز خود و یا به عنوان کارآموز جذب کرده‌اند، تقدیر می‌کنیم.

وی شرایط اشتغال استان را به گونه‌ای تعریف کرد که فارغ‌التحصیلان ناچار به ریسک‌پذیری و ورود به مقوله کارآفرینی هستند و افزود: همدان با وجود نیروگاه و احداث راه‌ آهن و رشد صنعت گردشگری راه ترقی دارد و موضوع تأمین معیشت، تکنسین‌ها را به کارآفرینی سوق خواهد داد.

وی از راه‌اندازی مراکز رشد مهارتی در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای خبر داد و گفت: در سال جاری مرکز رشد حرفه‌ای در همدان تأسیس خواهد شد و دانشجویان طرح‌های نوآورانه و ایده‌های خود را از نظر درجه ریسک‌پذیری و کارآفرینی مورد ارزیابی قرار خواهند داد.

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای استان از درآمدهای دانشگاه در زمینه‌های پذیرش سفارش ساخت مبلمان شهری، وسایل ورزشی و سایبان توسط دانشجویان این مرکز سخن گفت و ادامه داد: دانشجویان رشته‌هایی چون ریختگری، طراحی دوخت و صنایع چوب با همکاری اساتید خود توانایی پذیرش سفارش‌هایی از خارج دانشگاه و یا مایحتاج مراکز فنی‌وحرفه‌ای را دارند.

وی از فعال بودن 10 منطقه در دانشگاه فنی و حرفه ای کشور خبر داد و اظهار داشت استان های همدان، کرمانشاه و کردستان به عنوان منطقه 10 دانشگاه فنی و حرفه ای کشور محسوب می شوند، ایشان در این زمینه افزودند: 16 آموزشکده فنی‌وحرفه‌ای در منطقه 10 داریم که در جلسات دوره‌ای با حضور رؤسای سه استان ضمن آشنایی با یکدیگر به بررسی مشکلات و دستورالعمل‌ها، انتقال تجربیات و تنظیم مصوبات می‌پردازند و با شناخت نقاط قوت و ضعف باهم تعامل می‌کنند.

در پایان رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان با اهدا لوح تقدیر و هدیه از همکاری و انعکاس موضوعات مرتبط با دانشگاه فنی و حرفه ای در رسانه ها تشکر و قدردانی کردند.