حضور دکتر شهاب کاظمی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان و سرکار خانم صفدریان رییس آموزشکده دختران همدان در همایش اهمیت گوهر سنگ ها در صنعت، تجارت و کارآفرینی
به همت شرکت فناور زرگون گوهر بوعلی سینا همدان ، همایش یک روزه ای با مضمون " کارآفرینی در صنعت گوهرسنگ ها و کارگاه تخصصی گوهرشناسی و گوهر تراشی " در راستای ایجاد ارتباط و تعامل بین علم و صنعت با دعوت از اساتید و دانشجویان گروه زمین شناسی و اتحادیه های طلا و جواهر استان همدان و نیز مدیران مراکز مرتبط (دانشگاه فنی و حرفه ای – اداره کل فنی و حرفه ای – اداره کل آموزش وپرورش استان همدان ) در روز چهارشنبه هشتم اسفندماه از ساعت 9 صبح در محل سالن اجتماعت شهید چمران دانشگاه بوعلی سینا آغاز به کار کرد .
آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد زرگون با مدیریت جناب دکتر فرهاد آلیانی عضو هیات علمی وعضو هیات مدیره انجمن بلور شناسی و کانی شناسی ایرا ن و دارای مجوز رسمی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در رشته های آموزشی : گوهرشناسی و گوهرتراشی است که کارگاه آموزشی وتولیدی خود را با پرسنلی تحصیل کرده و مجرب وبا امکانات دستگاهی و میکروسکوپی گوهرشناسی و گوهرتراشی مدرن در محل مرکز رشد دانشگاه بوعلی سینا بنا نهاده است و میزبان و اسپانسر این همایش یک روزه است .
در این همایش که از آقای دکتر شهاب کاظمی (رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان همدان ) به عنوان میهمان ویژه مراسم دعوت به عمل آمده بود ، درخواست گردید تا به معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای واهمیت و جایگاه این دانشگاه در آموزش های علمی و کاربردی بپردازند .
جناب دکتر کاظمی معرفی دانشگاه را با پخش کلیپ تاریخچه دانشگاه فنی و حرفه ای آغاز کردند که برای حضار بسیار جذاب و آموختنی بود. وسپس در صحبتهای خود با معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان همدان (تعداد مراکز , تعداد رشته ها ، تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل و مقاطع تحصیلی آنها) ،آمادگی این دانشگاه را برای ایجاد رشته های : کاردانی گوهرشناسی و گوهر تراشی با همکاری اداره کل آموزش وپرورش و اداره کل فنی و حرفه ای استان همدان وهمچنین کادر علمی آموزشگاه آزاد زرگون برای تدوین سرفصل های آموزشی مورد نیاز آنها را اعلام نمود. وبا توجه به اینکه استان همدان و همچنین استانهای همجوار غنی از سنگهای قیمتی و زینتی می باشند ، ایجاد این رشته ها را به عنوان رشته های بومی و اشتغالزا بسیار ضروری و با اهمیت دانستند .
دکتر کاظمی درادامه عنوان نمود که با توجه به اینکه امکانات کارگاهی وآزمایشگاهی دانشگاه فنی و حرفه ای برمبنای 70 درصد سرفصل های عملی دروس
تجهیز شده اند ، بنابرین ظرفیت های قابلی را برای ایجاد رشته های بومی و اشتغالزا را داراست و ما آمادگی همه نوع همکاری را داریم.
در ادامه برنامه ها جناب آقای دکتر پورداود مدیرکل محترم آموزش و پرورش استان همدان هم در صحبتهای خود از همکاری این اداره کل در ایجاد بسترها بادانشگاه های بوعلی سینا و دانشگاه فنی و حرفه ای و همچنین اداره کل فنی و حرفه ای استان ، بایستی رشته های جدید ومتناسب با نیاز بازار وخاص ظرفیت های بومی استان برای اشتغالزایی جوانان ایجاد کرد .
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان گفت که :
در دولت دوازدهم به لطف حضور آقای دکتر غلامی در رأس وزارت علوم تحقیقات و فن آوری حمایتهای خاص و ویژه ای از دانشگاه فنی و حرفه ای بعمل آمده است از جمله بودجه تجهیزات و مجوز شورای برنامه ریزی که با مدیریت و پیگیری آقای دکتر صالحی عمران ریاست عالیه دانشگاه فنی و حرفه ای کشور شاهد قدم های خوبی برای رسیدن به اهداف دانشگاه می باشیم. لذا بر اساس مجوز کسب شده از وزارت علوم آمادگی کامل برای طراحی، تصویب و اجرای دوره های کاربردی متناسب با نیاز جامعه و بازار کار را داریم.
سپس آقای زارعی معاون آموزشی اداره کل فنی و حرفه ای هم با معرفی ظرفیت های موجود در مراکز آموزشی ، آمادگی این اداره کل را درجهت همکاری
لازم برای صدور گواهی های استاندارد و در اختیار گذاشتن امکانات کارگاهی موجود و براساس تفاهم نامه های منعقده اعلام داشتند .
سپس آقای دکتر آلیانی ( مدیر محترم موسسه آزاد زرگون ) به تشریح هدف های ایجاد موسسه آزاد زرگون گوهرشناسی و گوهر تراشی و قرار گرفتن در مرکز رشد دانشگاه پرداختند و تاکید ورزیدند که امروزه صنعت گوهرسنگ ها وسنگ های زینتی سهم قابل توجهی در صادرات و افزایش درآمد کشورها ،در بازار جهانی دارد . بگونه ای که ارزش تولید و تجارت سنگ های قیمتی در تایلند ، حدود 30 میلیارد دلار وبا ایجاد سه میلیون شغل ودر هند حدود 28 میلیارد دلار وبا شش میلیون شغل وبطور کلی این تجارت در جهان با 65 میلیارد دلار تولید روبرو است . که متاسفانه سهم کشور ما از سهم پور سود گوهر سنگ ها به دلایل شکاف موجود بین علم و صنعت و نیز وجود مشکلات عدیده در زمینه گوهر سنگ ها مانند نبود آموزش های کاربردی صحیح ، تنها 5 صدم درصد است . پس اساسی ترین اقدام در زمینه گوهر سنگها در استان ، راه اندازی مرکز آموزش های کاربردی در این زمینه است و راه میان بر دیگری هم ندارد .
در پایان سخنرانی ها ، نماینده صنف طلا و جواهر استان ، آقای قدیری هم به ایجاد چنین مراکز آموزشی در دانشگاهها تاکید ورزیدند و علمی شدن گوهر سنگها را فرصت های شغلی مناسب برای ورود جوانان تحصیل کرده به عرصه صنوف طلا و جواهرات دانسته و میتواند باعث تحول درطرح های سنتی و ایجاد سبک های جدید در تراش سنگها و تنوع گوهر سنگها دررقابت های جهانی آنها شوند.
ایشان از مسئولان درخواست کردند بسترهای لازم برای حمایت و صادرات گوهرسنگهای تولید شده ،توسط تجار ایرانی در بازارهای جهانی شوند . تا ازاین طریق بتوانیم سهم خود را در فروش گوهر سنگها افزایش دهیم و رونق اقتصادی و ارزآوری را بسرعت بالا برده
و عقب نیفتیم .
اختتامیه همایش با بازدید کارگاه آموزشی موسسه آزاد زرگون توسط حضار در محل مرکز رشد دانشگاه بوعلی سینا و سپس صرف نهار به پایان رسید .