در حال بارگذاری ...
شنبه 8 دی 1403

مراسم تجلیل از اساتیددانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان به مناسبت هفته آموزش برگزار شد

  به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان: مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان به مناسبت هفته آموزش در روز چهارشنبه 98/2/11 در سالن اجتماعات دانشکده فنی و حرفه ای حضرت زینب کبری (س) با حضور اساتید، مدرسین و اعضای هیات علمی آموزشکده های فنی و حرفه ای شهر همدان(شهید مفتح، شهید جباریان و حضرت زینب کبری(س برگزار گردید. این مراسم رأس ساعت 17:30 با قرائت آیاتی از کلام ا... مجید رسماً آغاز شد.

  در ابتدای مراسم کارگاه آموزشی تحت عنوان روش ها و فنون نوین تدریس توسط دکتر ذوالقدرعضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان به مدت 90 دقیقه اجرا گردید.

سپس دکتر شهاب کاظمی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان: به مدرسین ، اساتید مدعو و  اعضا هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای شهرستان همدان خیر مقدم گفت و فرا رسیدن سالروز شهادت آیت ا... مطهری و روز معلم را گرامی داشت و این روز را به تمامی مدرسین پرتلاش دانشگاه تبریک گفت و اظهار کردند که چنین روزهایی یادآور ازخود گذشتگی ها ، ایثار و مجاهدت های معلمین گرانقدر می باشد که نسل امروز ما هر آنچه که دارد مدیون زحمات آنهاست.

  دکتر کاظمی گفت شغل معلمی شغل بسیار شریفی می باشد و هر آنچه در مورد آن گفته شود حق مطلب ادا نمی گردد. وی افزود خمیرمایه  شغل معلمی عشق و علاقه و روحیه است. این توفیقی که خداوند نصیب همه ما کرده باید قدردان آن باشیم چون تعلیم و تربیت و پرورش دیگران و ساختن فردایی بهتر جزء صالحات و باقیات است . دکتر کاظمی گفت تمامی معلمین باید با رویی گشاده و نیتی خالص و قربتهً الی الله وارد کلاس درس شوند و از این فرصت استفاده کنند و توشه ای برای آخرت خود ذخیره نمایند چرا که دنیا محل گذر است و بایستی از فعالیت های اجتماعی و توفیقاتی که خداوند به انسان می دهد در راه خدمت و مسئولیت معلمی و همچنین مسئولیت خانواده بتوانیم سربلند بیرون بیاییم .

  سپس دکتر کاظمی از زحماتی که مدرسین برای رشد و بالندگی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای تقبل می کنند تشکر و قدردانی نمودند. ایشان یادآور شدند بی شک آئین نامه ها و هر آنچه که ساخته دست بشر است بدون ایراد نیست هیچکس نمی تواند ادعای این را داشته باشد که در عمل، رفتار و کارش اشکالی وجود ندارد .  

   دکتر کاظمی گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای دانشگاه بزرگی است هم از لحاظ وسعت جغرافیایی و هم از لحاظ جمعیت دانشجویی و دومین ابردانشگاه دولتی کشور است که دارای بیش از 170 دانشکده و آموزشکده در سرتاسر کشور می باشد و حدود 200 هزار نفر دانشجو دارد و از لحاظ ساختار سازمانی و تشکیلاتی بسیار عظیم است و در چند سال گذشته دچار تغییر و تحولات زیادی شده که مهمترین آن در سال 1390 اتفاق افتاد که آن هم انتزاع از آموزش و پرورش و پیوستن به وزارت علوم بود و بر همین اساس در قوانین، مقررات و آئین نامه ها تغییراتی نسبت به قبل باید ایجاد کرد. وی افزود دانشگاه فنی و حرفه ای از چندین جهت با سایر دانشگاهها متفاوت است : اولا دانشگاه فنی و حرفه ای یک دانشگاه مهارتی می باشد و دانشگاهی است که 60 الی 70 درصد واحدها به صورت عملی ارائه می شود و این خود وجه تمایز این دانشگاه با سایر دانشگاهها می باشد.

   ایشان ماموریت دانشگاه فنی و حرفه ای را تربیت تکنسین و ارتباط با صنعت دانست و اظهار داشت باید هدف و برنامه اصلی دانشگاه آگاهی از مشکلات روزمره جامعه و نیازهای شغلی کشور باشد و به همین دلیل باید حضور مستقیم در بین اصناف و صنایع مختلف داشته باشیم . دومین وجه تمایز این دانشگاه با سایر مراکز اموزش عالی داشتن نیروی انسانی باتجربه و متخصص و دلسوز است و دلیل آن هم این است که کارکنان دانشگاه از افراد باتجربه و دلسوز آموزش و پرورش بوده اند و نسبت به دانشگاه فنی و حرفه ای عرق و علاقه بیشتری دارند.

   سومین وجه تمایز ما تک جنسیتی بودن دانشگاه فنی و حرفه ای است و این تک جنسیتی بودن در سایر کشورهای اروپایی نیز وجود دارد و این نقطه قوت دانشگاه فنی و حرفه ای است .

   دکتر کاظمی گفت : بیش از80 درصد دروس دانشگاه توسط مدرسین مدعو تدریس می شود. این برای دانشگاه هم نقطه قوت است هم نقطه ضعف . ایشان گفت تاکید بنده به نقطه قوت آن است چرا که هر یک از مدرسین که در دانشگاه مشغول به تدریس هستند غالبا" از افراد کارآفرین و صاحب نظر و صاحب ایده و فکر و همچنین اشتغال آنها در سایر واحدها و دستگاههای دولتی و خصوصی می باشد و ما باید از این پتانسیل ها استفاده کنیم و از مدرسین خواستند از موقعیت های خود در سایر دستگاهها جهت رشد دانشگاه استفاده کنند و دانشگاه را در این زمینه کمک کنند. وی افزود انتظار و خواسته ی ما از مدرسین توجه به کیفیت آموزشی است و ما به دنبال آن هستیم که کیفیت آموزشی خود را با استفاده از اساتید و مدرسین مجرب و متخصص به سطح مطلوبی برسانیم. دکتر کاظمی گفت این دانشگاه تنها دانشگاهی است که مجوز گسترش فعالیت به ان داده شده است .

  ایشان افزودند ما با حساسیت ویژه دنبال افزایش کیفیت آموزشی هستیم و یکی از شاخصه های آن داشتن نظم و برنامه ریزی آموزشی است و از مدرسین خواستند نظم را جدی بگیرند، دانشجو نباید از تعطیل شدن کلاس خوشحال شود و از مدرسین خواستند دانشجویان را به داشتن نظم آموزشی تشویق کنند و همچنین حضور و غیاب دانشجویان را جدی بگیرند. آئین نامه های آموزشی و قوانین کلاس را جدی بگیرند و داشتن نظم آموزشی ، نظم در رفت و آمد و داشتن طرح درس جزء مواردی است که به کیفیت آموزشی در دانشگاه کمک شایانی خواهد کرد. ایشان همچنین از مدرسین خواستند با توجه به رشد و پیشرفت سریع علوم و فنون مهندسی در جامعه نسبت به به روزکردن روش های تدریس و طرح درس اقدام کنند و ارتباط خود را با مدیران گروه ، معاونین آموزش و همچنین سرپرستان رشته ها بیشتر کنند و در جلسات گروه شرکت نمایند و سرفصل دروس را مورد بررسی قرار دهند . ایشان اشاره ای هم داشتند به ارزشیابی پایانی و از مدرسین خواستند ارزیابی درست بر پایه عدالت و بر اساس مطالبی که مدرس به دانشجو آموخته است باشد و بحث ارزشیابی با جدیت و حساسیت ویژه اجرا شود.

  در ادامه از مدرسین خواستند نقاط ضعف و قدرت دانشگاه را به مسئولین منتقل کنند و دانشگاه را در جهت رشد یاری رسانند.

 

در ادامه کلیپ تاریخچه تشکیل دانشگاه فنی و حرفه ای برای حضار پخش گردید.سپس معاون آموزشی دانشگاه آقای مهندس اکبر احمدی مطالبی را در خصوص ویژگی های یک استاد برتر و شیوه های نوین تدریس بیان نموده و مواردی را درباره وظایف اساتید و کارکنان حوزه معاونت آموزشی، با همکاران خود در این حوزه، در میان گذاشتند. سپس با همراهی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان و روسای آموزشکده های شهر همدان و معاونین محترم از کتاب فرهنگ لغات تخصصی صنایع چوب در سه جلد تألیف آقایان مهندس فرخ نیا و مهندس حیدری رسماً رونمایی شد.

در ادامه از اساتید برتر دانشگاه فنی و حرفه ای شهر همدان در سال جاری: آقایان مهندس رحیم دائمی مژدهی ،مهندس تورج اسدبگی، مهندس علیرضا سیاوشی و مهندس حسین حیدری با اهدا لوح و هدیه تقدیر گردید. مراسم با اقامه نماز مغرب و عشاء در مکان محوطه دانشگاه و صرف شام به اتمام رسید.